قبل از اینکه درباره میوه های خشک صحبت کنیم، لازم است تا ابتدا کمی از اهمیت وجود میوه ها در سبد غذایی و تغذیه افراد بدانیم.
میوه جات در حدود ۸۰ تا ۹۵ درصد آب دارند و به علت دارا بودن آب زیاد و املاح معدنی مخصوصاً نمک های پتاسیم دفع ادرار را زیاد کرده و از این راه موجب دفع سموم و فضولات بدن می گردند. در نتیجه در درمان بسیاری از عفونت های روده ای کلیوی، کبدی، رماتیسم، سنگ کلیه و نقرس مؤثر است. بعضی از میوه جات به واسطه ترکیبات مناسبی که دارند برای درمان بسیاری از بیماری ها، مفید و گاهی اعجاز می کنند. از طرفی چون حالت قلیایی دارند باعث خنثی شدن اسید های بدن می شوند.
پس از مصرف مداوم میوه های تازه، در مدتی کوتاه رنگ چهره باز شده، جوش ها و پف صورت برطرف می شود و پوست، با طراوت با نشاط می شود. میوه جات تازه برای بیماری های دستگاه گوارشی، کم اشتهایی، دفع سنگ های مجاری ادرار، چاقی، یبوست، اگزما، زیادی فشارخون، ناراحتی کلیه، تصلب شرائین، مفید و گاهی شفا دهنده اند.
تفاوت اصلی میوه های خشک و تازه در کالری و محتوای شکر است. از آنجا که میوه های خشک در طی فرایند خشک کردن آب خود را از دست می دهند و حجم آنها کمتر می شود، پس از خشک شدن مواد مغذی، کالری و قند آنها غلیظ می شود. بنابراین هنگامی که یک مشت میوه خشک می خورید، بیشتر از آنچه در صورت خوردن همان مقدار میوه تازه مصرف می کنید، کالری مصرف می کنید. در نتیجه باید در مقدار مصرف آنها تعادل را حفظ کرده تا میزان قند و کالری دریافتی بیش از حد مجاز نباشد. برای افراد ورزشکار منع مصرف وجود ندارد، اما افرادی که تحرک کافی ندارند، بهتر است با رعایت حد تعادل مصرف کنند تا منجر به اضافه وزن نشود.
منابع:
آسان طب
باغ میوه ایرانی