میوه خشک بهتر است یا میوه تازه
30 آبان 1400دانه کوچکی به نام هل
30 آبان 1400
آشنایی با چای ماسالا
چای مصالح یا چای ماسالا (به انگلیسی: masala chai) یک نوع چای هندی است که از ترکیب چای، شیر و چندین ادویه تهیه میشود.
تاریخچه ماسالا
مصرف چای ماسالا به 5 یا 9 هزار سال پیش در آسیای جنوبی باز میگردد. زمانی که پادشاهان این چای را به عنوان نوشیدنی که خاصیت دارویی درمانی داشت استفاده میکردند. در آن زمان چای ماسالا هم به صورت سرد و هم گرم مصرف میشد و از ادویه های مهم مختلفی در تهیه آن استفاده میشد و البته طرز تهیه آن در مناطق مختلف متفاوت بوده است. در مورد تاریخچه چای ماسالا اطلاعات دقیقی در دسترس نیست، اما آن گونه که ذکر شده، قدمت آن به ۵ تا ۹ هزار سال پیش میرسد.
مردم بومی هندوستان و تایلند معتقدند که چای ماسالا یک دمنوش دارویی و متعلق به یکی از پادشاهان باستانی آنها بوده است. این چای، نزدیک به پنجاه سال است که علاوه بر خاستگاهش (هندوستان یا تایلند) در سراسر جهان مورد توجه و استقبال فراوان واقع شده و مصرف انواع چای ماسالا در اروپا و آمریکا طی دههی اخیر گسترش زیادی یافته است. چای ماسالا یکی از محبوبترین نوشیدنیها در نزد هندیان بخصوص در ایام زمستان و ماههای سرد سال است. در برخی از مناطق هندوستان، انسانها روزانه بهطور متوسط چهار استکان کوچک ماسالا مینوشند. نوشیدن این دمنوشِ معطر و خوشطعم، در صبحانه، عصرها و برای رفع خستگی نیز مرسوم است. بهطور کلی در هندوستان، چای ماسالا بهاندازهای چای سیاهِ ما ایرانیها، محبوبیت دارد.
چای ماسالا چیست؟
چای ماسالا (Masala chai) نوعی دمنوش هندی است که از ترکیب چای سیاه، چندین نوع
ادویه و شیر تهیه میشود. اصلیترین و پرکاربردترین عناصر چای ماسالا عبارتاند از:
چای سیاه، دارچین،
زنجبیل، هل، آنیسون ستارهای (بادیان ختایی)، رازیانه، جوز هندی، میخک و شیر. عطر چای ماسالا یا بهعبارتدیگر چای ادویه، بسیار دلچسب است و توجه هر شخصی را به خود جلب میکند. تهیهی این چای با مواد و به شیوههای مختلف و بنا بر سلیقههای گوناگون انجام میشود. در هندوستان، معمولاً چای ماسالا در خانهها از ابتدا تهیه میشود؛ یعنی ادویهجات را کوبیده و با آنها چای مذکور را تهیه میکنند. اما در آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی برای تهیهی آن همیشه از پودر ادویهجات استفاده میکنند. همچنین در آمریکا مخلوطی آماده از پودر ادویهجات و بهاصطلاح چای کیسهای ماسالا نیز وجود دارد. چای ماسالا بهصورت گرم و سرد نوشیده میشود، اما مصرف آن بصورت گرم، خوش طعم تر است.
منابع:
چای مارکت
ویکی پدیا